HTML

Marylou esete a politikai fórumozással

5 éves szenvedélyes történet ért véget. Tapasztalatok a kezdetekről, a fórumozás szépségeiről és gyötrelmeiről, a netfüggésről, arcokról a neten és a valóságban.

Friss topikok

Szubjektív portré: makopa, az ambivalens kultúrszédelgő

2008.01.16. 09:23 Marylou

A jó öreg makopa… láthatóan volt gyerekszobája. Az a benyomásom, hogy eredetileg jó nevelést kapott. Éppen ezért nemigen tudtam követni az ugrásait.

Néha kedvességből – szerintem minden átmenet vagy ok nélkül - szinte gonoszságba váltott. Ezeket még lehetne hangulatváltozásokkal magyarázni… de az, hogy egyszer idézi a csíksomlyói búcsút jelképező gyönyörű szép Mária éneket, utána pedig, a D209 ügy kapcsán létrehoz egy olyan topikot, hogy Medgyessy szimpatikusan állja a sarat, szóval nem tudom, morálisan hogyan férhet össze mindez egy emberben.

makopaválasz | megnéz 2002.06.14 14:25:40 © (750)
"Országvisszaszerzô program"

44
Rang, vagy élet: melyik főbb?
Kincs, vagy élet: melyik több?
Szerzés, vagy vesztés: melyik túlélhetőbb?
Aki sokat szerzett, sokat vesztett;
aki sokat gyűjt, több kárt szenved.
Aki megelégszik, kudarc nem éri,
aki megtorpan, veszély nem éri,
a maradandóságot éli.

Egyszer valóban csodálatosan bölcs Lao-ce idézetek, máskor kicsinyes csúnyáskodás.

Egyszer valóban okos meglátások, máskor szinte szánalmas  kísérletek a gyurcsányizmus népszerűsítésére.

Egyszer valóban megható, férfias kedvesség, máskor hideg és igaztalan, gúnyos megjegyzések…

Egyszer már annyira túlzásba vitte a dolgot, hogy kapott egy időre szóló kitiltást, és azt hiszem, ezért nagyon felbőszült… pedig csak magának köszönhette.

Mindezek mellett, vagy ellenére, van egy gyönyörűségesen szép népdal, amit mindketten nagyon szeretünk, ebben azért mégiscsak találkoztunk…

A dalt be is írom a következő bejegyzésben, mert tényleg nagyon szép… :)

Ez volt makopa portéja.

Egy nick, s mögötte egy ember… Ahogy a címben írtam is, ez egy szubjektív portré. Nem azt mondom, hogy ő ilyen, csak azt, hogy bennem a nick mögött levő emberről ez a benyomás alakult ki. 

További szubjekív porték is várhatók, szintén azokról az emberekről, akiket a fórumon ismertem meg, a hozzászólásaik alapján.

Így készül már a portré a nemesszívű lovagról, a lóvitéz orbánképvigécről, a szabadlelkű humanistáról, a feltörekvő mucikáról, a hatalmaskodó hajlamú moderátor kisfiúról, a kedves széltolóról, és a nők kedvence  humorbajnokról is. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marylou.blog.hu/api/trackback/id/tr39299315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása