HTML

Marylou esete a politikai fórumozással

5 éves szenvedélyes történet ért véget. Tapasztalatok a kezdetekről, a fórumozás szépségeiről és gyötrelmeiről, a netfüggésről, arcokról a neten és a valóságban.

Friss topikok

Szubjektív portré: özv. Bitera Sándor, a nők kedvence humorbajnok

2008.01.23. 13:25 Marylou

Ő az az ember, aki néha még akkor is meg tudott nevettetni, amikor az én rovásomra poénkodott. Azt hiszem, ez nem semmi… :)

Nagyon jól felépítette ezt az özv. Bitera Sándor figurát. Az özvegy munkásőr, aki a humorával elkápráztatja a fórum közönségét, és bármit is mond, olyan nagyon azért nem lehet rá haragudni.

Nagyon jól ellenpontozta az én szenvedélyes beírásaimat, mindenből viccet csinált, mindent kifigurázott, mindennek elvette a komolyságát. Mégis, a humora miatt sok mindent elnéztem neki.

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz | könyvjelző 2007.09.05 13:18:12 © (4169)

"...éreztem, hogy jéghideg a keze. Erre rögtön úgy éreztem, hogy a föld alól is, de kerítek neki valami melegebb cuccot, mert ez így nem mehet tovább."

Marika, arról miért hallgatsz oly szerényen, hogy hazafelé menet a habzó Tiszából emberfeletti bátorsággal mentettél ki egy masszívan balos nicket is, aki csalódott a gyurcsányi reformokban.

A jótett az nem szégyen.

:o))

Előzmény: marylou (4151)

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2004.04.04 21:36:36 © (46437)
Tetszett látni a közvetítést? A kölnis blődlivel nyitott; megint arccal zuhantam a szenesvödörbe.

:o))

Előzmény: marylou (46435)

Amikor a tényleg elég durva személyeskedései miatt kitiltották az egyik topikomból, még ő haragudott… :)
Kicsit hosszú a hozzászólás, de idézem, mert annyira jellemző.
 

 

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2005.05.12 09:59:02 © (2598)

Kedves Operátor!

 A napokban egy kisebb sebészeti beavatkozást (operációt) végeztél el a szólás-szabadságomon. Az altató orvos Marylou doktornő volt.

 Most már szépen lábadozom, csak éppen az önbizalmamat nem találom. Persze lehet, hogy erre nincs is szükségem a továbbiakban, mivel szomorúan vettem észre, hogy az operáció alatt a gerincem is megroppant. A légzésem viszont kifogástalan, hála a szakszerűen elvégzett gégemetszésnek...

 Az a gyanúm, hogy moderátori műhiba áldozata lettem, mivel nyilvánvaló, hogy a csökkent önbizalom, az alul motiváltság összefüggésbe hozható az indokolatlanul végrehajtott operációval.

 Kérdésem: van az Indexnek az ilyen és a hasonló esetek fedezésére szolgáló felelősségbiztosítása, vagy zsebből fogjátok összedobni a nickemnek okozott nem vagyoni kárt?

 Üdvözlettel:

 öBS

Ps1: Szívesen integetnék is, de most vettem észre, hogy a jobb kezem is hiányzik. 

Ps2: Én is megköszönöm, hogy visszaengedtétek Törrök Zultánt.

 

 

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2005.03.30 18:40:37 © (11)

 

Igazi PoliDili, festői aknákkal és remekbeszabott ágyútűzzel - csak elszántaknak!"

Miért akarsz egy harctéren teát szürcsölgetni és sálat kötögetni?

Itt dúl a háború, de közeleg a végső gyözelem.

:o))
Előzmény: marylou (9)

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2003.11.07 17:29:48 © (33383)
Én is összejárok a régi munkásőr bajtársakkal, nevezhetjük ezt is nagyra becsült szervezetnek.

Az időskori prosztata problémák megbeszélése közben olykor kiadunk egy-egy Orbánt elítélő nyilatkozatot, ezzel komoly nemzetközi tekintélyre tettünk szert.

Előzmény: marylou (33380)

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2004.03.31 14:35:52 © (45881)
Fiatalasszony,

én is észrevettem, hogy valami történt velem, a szövecccségi gyűlés okozta túlzott lelkesedésre gyanakszom, de lehet, hogy a petíció az oka.

A lényeg, a mindenkori szolgálat helyem felől - a Fiatalasszony irányába hömpölygő jóindulat.

:o))

Előzmény: marylou (45862)

Ezek a kedvesebb hozzászólásai közül valók... a durvábbakat inkább nem idézem. :)

A humoros csomagolás ellenére is volt, amikor sokalltam már a tevékenységét…szabadulni akartam a kitartó személyeskedései elől.  Voltak olyan  olyan időszakok, hogy válasz nélkül hagytam minden hozzászólását, bízva abban, hogy majd csak megunja, és leszáll rólam. De nem unta meg. Mikor viszont valamelyik modi egy picit szankcionálta már a túlzásait, akkor mindig halálosan megsértődött… :)

Sokan kedvelték, nemcsak a vele egy platformon levő fideszellenes fórumtársak, hanem sok jobbos is. Kedvesen csapta a szelet a jobbos hölgyeknek, köztük leginkább Harcsa Lidinek és cserép virágnak. :))

Vannak, akik - tévesen - engem hibáztatnak amiatt, hogy özv. Bitera Sándor távozott a polidiliből, és nem szórakoztatja már a polidili közönségét a beírásaival.

Nem én voltam az oka, hanem saját maga.

Egyik alkalommal az egyik jogász fórumtársnak említettem, hogy jó lenne gondolkodni azon, hogyan lehetne a fórumon is valami hasonlót bevezetni, mint ami mostanában a magyar jogrendben is bevezetésre került, nevezetesen a távolságtartás kötelezettségét. Ezt akkor rendelheti el a bíróság, ha mondjuk egy férfi rendszeresen zaklat, bántalmaz egy nőt. Ilyenkor elrendelhetik, hogy az illető nem közelítheti meg a korábban bántalmazott személyt mondjuk 500 m-nél közelebbi távolságra. Fórumkörülmények között ezt valahogy úgy képzeltem, hogy egy nick egy másikat nem szólíthat meg, és nem is beszélhet róla, mert mindez moderátori szankciókkal járhatna. Neveket nem is említettem. Csak egy futó ötlet volt, tudom, hogy nehezen képzelhető el, de mégis, csak úgy eljátszottam a gondolattal.

Sándor akkor nem volt ott, de néhány óra múlva, amikor jött, és olvasta ezt a dolgot, teljesen magára vette, és felbőszült. Talán elvesztette a kontrollt… nem tudom. Beírt egy olyan hozzászólást, amivel teljesen kiütötte magát. Attól kezdve bármit ír, elég, ha csak megkérdezi valaki, hogy mit tett a kecskével, és neki azonnal vége. Ez december legelején történt a Trécsparti topikban.

Utána futott még egy hétig, aztán jól leteremtette az egyik legkorrektebb moderátort, és kisvártatva végleg távozott.

 

özv. Bitera Sándorválasz | megnéz 2007.12.07 21:06:36 © (106564)

Kedves Juro bizony baj van! Nagyon nagy baj!

Tudod mennyit fizetnek nekem egy a szakma szabályai szerint szépen kivitelezett f@szozásért? Sokat, nagyon sokat. A Tarlósért - a népszavazás miatt - még plusz pénz is jár.

Te meg itt törölgetsz, miközben jön a karácsony, a gyerekekről meg lerohad a pufajka.

De ez csak a dolgok egyik fele, mert ugye ott vannak a személyeskedő hozzászólások törlése. Tudod mit tettél? Durván beavatkoztál az osztályharcba, ezzel komoly versenyhátrányt okozva a baloldalnak. 

Te hiperaktívan szteppelsz a del gombon, én pedig minden gombnyomástól jobban összegyörnyedek a nekem okozott egzisztenciális és lelki fájdalomtól. Kérlek, gondolkodj el ezen.    

 :o))

 Eddig a baromkodás és most egy kicsit komolyabban: ugye azzal vádoltalak, hogy Nálad alacsonyabb az ingerküszöb mint egyébként. Ezt fenntartom, és az is lehet ha akkor nem Te moderálsz, akkor még most is ott lenne az öt kitörölt személyeskedő hozzászólás. Sőt ha Te moderáltál volna a kezdetektől fogva, akkor vélhetően nem lenne sok ezer hozzászólásom, mert az én hozzászólásaim cca. 95%-a undorító személyeskedés.

Vádoltalak azzal is, hogy fideszes báb vagy; ezt viszont visszavonom, és ezért elnézésedet kérem.

Üdv: öBS

Előzmény: jurodivyj (106510)

Azóta már eltelt néhány hét, azóta már én sem vagyok ott, más okokból…

Ugyanolyan kedves széltoló figura volt, mint Kajak Ibrahim, és ez nem véletlen… ugyanis a két nick mögött levő személy ugyanaz. Ez azonnal világos lehet bárki számára, aki elolvassa Kill Bill nick két legelső hozzászólását, amelyekben Kill Bill reagált mind Kajak Ibrahim, mind pedig özv. Bitera Sándor letiltásos eseteiben.

Szerintem egy kimondottan eszes, jó humorú ember volt az említett nickek mögött, aki – miközben kemény fideszellenes propagandát fejtett ki az index polidiliben – közben igyekezett jól szórakozni, és másokat is kiválóan elszórakoztatott. 

Igazi profi munkát végzett. :)

Egy nick, s mögötte egy ember… Ahogy a címben írtam is, ez egy szubjektív portré. Nem azt mondom, hogy ő ilyen, csak azt, hogy bennem a nick mögött levő emberről ez a benyomás alakult ki. 

Már csak egy szubjektív portré van hátra, a hatalmaskodó hajlamú moderátor kisfiúról.

Nemsokára ő is sorrakerül. :)

33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marylou.blog.hu/api/trackback/id/tr49308538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seres Antal 2008.01.23. 16:25:53

özv.Bitera értett a propagandához és értett a nők nyelvén. Politikusnak kellett volna mennie.

tszor 2008.01.23. 16:28:46

Lyuró modera, mint legkorrektebb? ááááááááááááááááááááá GIGA-ROTFL

Marylou 2008.01.23. 17:15:47

Ki az a modera, aki nála korrektebb - szerinted? :)
Mondjuk, nekem egyik moderával sem volt sok bajom, kivéve egyet, aki nem értette meg a lelkemet. :D

tszor 2008.01.23. 18:27:27

de ő se korret! a fenébe. egy se az. nincs is ott igazi jobboldali.

Marylou 2008.01.23. 19:12:16

Azt nem mondtam, hogy jobbos... nekem egyébként nem sok dolgom volt vele, de úgy láttam, hogy a topiktörléseknél legalább veszi a fáradságot, és indokol. A usereknek adott válaszaiban is igyekszik normális lenni. Magyarul ő azért emberszámba veszi a fórumozókat. Nekem legalábbis úgy tűnt.

Seres Antal 2008.01.24. 08:55:05

Vannak a vérballib moderátorok, meg a nembalosok, de ők maximum semlegesek mernek lenni. Ezért nincs egyensúly. Még mindig balra billen a mérleg.

Libertine 2008.01.24. 16:18:14

LOL, tipikus jobbant üldözési mánia. A "demokratikus" OV-vendégkönyv vagy gennydola az etalon, mi? Szánalmasak vagytok :D :-((

Seres Antal 2008.01.24. 17:46:49

Az index moderáció eredője balra húz. Ez onnan is lászik, hogy megtűrik az olyanokat, mint Libertine. Nettó fröcsi.

Marylou 2008.01.24. 21:38:33

Ez nem üldözési mánia, hanem sajnos tényleg ez a helyzet. Alig vannak már jobbosok, ez azért jelez valamit. Olyat is láttam már, hogy egy topikból a ballibeknek sikerült elüldözni az utolsó jobbost is, akit addig gyötörtek, majd jobb híján aztán szépen egymásnak estek.

Libertine 2008.01.24. 22:49:22

Mérike, ti nem evilágban éltek. Az indexen rengeteg a jobbos, naponta topikok tucatjai nyílnak a nem nekik tetszően gondolkodók gyalázására. Hazudni csúnya dolog, Seres úr és mérike. Ne akarjatok az őszödi hazudozóra hasonlítani.

tszor 2008.01.26. 12:21:29

"A "demokratikus" OV-vendégkönyv vagy gennydola az etalon, mi? "

Megint egy topik, amit még csak meg se nyitottam olvasni. Persze sok évvel az ember főnickjeinek törlése után elveszti a lelkesedését, látva a kiegyenlítetlen helyzetet, a véresszájú neolibsi moderátori testülettel ...Róluk nem bánnám, ha a legkésőbb 2010-es rendszerváltás és demokratizálódás után egyrészt mindannyiuk valós, IRL személye nyilvánosságot kapna, másrészt pedig kapnának közösség elleni izgatásért és gyűlöletkeltésért legalább 4-6 év letöltendőt. Ez egy egészen picit enyhíthetné a sok meggyötört demokratikus gondolkozású jobboldali magyart. Még jó, hogy nem Rákosi alatt vagyunk, mert akkor ezek a moderátorok az Andrássy-n dolgoznának, Bauer és Pető elvtársakkal együtt ... Meg kell kapják megérdemelt büntetésüket itteni tetteikért, még ha ez apró probléma is mondjuk Gyurcsányék és az összes MSZP, SZDSZ párttag felelősségrevonásához képest. De ha nem lesz megtisztulás, akkor ismét elbukik a magyar demokrácia 2014-ben ... Ezt kell mérlegelnie a Fidesz-kormánynak és felelősségre kell vonni ezeket a bűnözőket. Nincs már hová hátráljanak a jobboldali, magyar, demokratikus emberek és politikusok.

Marylou 2008.01.26. 21:58:09

Ez nagyon komoly morális probléma. Magam úgy gondolom, hogy nekünk, jobboldali embereknek nem szabad a gyűlölködés hibájába esnünk. Ha valaki bizonyíthatóan törvényt sértett, azt felelősségre kell vonni a bíróságok által, politikai hovatartozástól függetlenül.
Ugyanakkor azt is érzem, hogy nekünk, jobboldali meggyőződésű embereknek kell, hogy legyen annyi lelki tartalékunk, hogy a pozitív célokra tudjunk koncentrálni, és a jó ügyért végzett tevékenységben találjuk meg az utat, amin haladni tudunk, bármilyen kedvezőtlen külső körülmények ellenére is.

tszor 2008.01.26. 23:45:20

Jó cél: felelősségre vonni őket. (Gazdaság, miegyebek csak ez után jöhetnek. Különben megint megússzák. Nincs helye érzelmeknek.)

Marylou 2008.01.27. 18:53:10

Mi lenne a következő lépés? Tegyük fel, hogy a felelősségre vonás kivételesen gyorsan és korrekt módon lezajlik, a bűncselekmények elkövetői megkapják a jogos büntetést. Mi a következő legfontosabb teendő a te véleményed szerint?

Betonfakoponya 2008.01.27. 22:45:17

Ha megvolt az elszámoltatás, akkor lehet kezdeni az újjáépítést. a romokon.

tomahawk 2008.01.28. 06:58:10

Na, szépen összejöttek a terroristák ezen a "békés" kis helyen!
:o)))
Mindig mondtam, hogy Marika vonzza a kétes egzisztenciákat, különösen a széljobbos neylonkákat.

Marylou 2008.01.28. 07:51:16

Te mondd, miért csinálod ezt? Mielőtt erre a kedves kis helyre belépsz, töröld meg a lábad, légy szíves! Ez nem a polidili folytatása, kérlek, te se tekintsd annak! Ha gyalázkodni akarsz, arra ott a polidili. Itt éppen az ország helyreállításához megteendő lépésekről indult egy beszélgetés... ha vannak ehhez jó ötleteid, szívesen maghallgatom.

tomahawk 2008.01.28. 09:37:47

"Róluk nem bánnám, ha a legkésőbb 2010-es rendszerváltás és demokratizálódás után egyrészt mindannyiuk valós, IRL személye nyilvánosságot kapna, másrészt pedig kapnának közösség elleni izgatásért és gyűlöletkeltésért legalább 4-6 év letöltendőt."

"Ha megvolt az elszámoltatás, akkor lehet kezdeni az újjáépítést. a romokon."

Marika!

"Kedves" nyilas vendégeid politikai alapon történő vérfürdőt vizionálnak, ami neked valószinűleg szimpatikus, mert adod a "döglött" lovat alájuk. A legvadabb sztálinista, rákosista időket sírjátok vissza, amikor politikai nézetei miatt börtönöztek be és írtottak embereket.
Szégyelhetnéd magad!

(Bár szerintem csak az idióta kalapax szórakozik veled a még idiótább nyilas nickjein.)

Libertine 2008.01.28. 11:13:01

Tomahawk, milyen jó is, hogy mérike nem moderálja a vendégkönyvét. Pontosabban azt hiszi, hogy a mi hsz-eink keltenek ellenérzést az olvasókban. Nos, maximum a paranoid nejlonkákban, akik moderátotok bebörtönzésén stb álmodoznak. Normális emberek viszont levonják a következtetést, mérike: madarat tolláról, embert barátjáról. Márpedig az világos, hogy kik, mik is az itteni barátaid. :P

Marylou 2008.01.28. 12:00:18

Libertine... álmodozni bármiről lehet, az nem tilos. A tettek számítanak, és tettekben a kormányotok nagyon rosszul áll. Ilyen esetekben pedig logikusan merül fel az elszámoltatás igénye. Ott van az az iszonyatos mértékű államadósság, az is eltűnt, viszont a gyerekeink jövőjét évtizedekre megterhelték vele. Ki az, akinek iylenkor nem jut eszébe, hogy ezzel el kell számolniuk? Ez teljesen jogos felvetés szerintem. Egyszerűen az igazság így kívánja.

Marylou 2008.01.28. 12:07:47

tomahawk...nem adok lovat senki alá. A tetteinkkel el kell számolnunk egyszer, mindannyiunknak. Ez teljesen természetes. Semmi nem marad következmények nélkül. Szerintem kár rögtön mindenféle ordas ideológiákat emlegetni, mert ez egyszerű és alapvető morális kérdés.

tomahawk 2008.01.28. 19:19:39

Igen, Marika.

Egyszer mindenkinek el kell számolni.
Elsősorban saját magával. Neked is. Talán majd rájössz, hogy ostobaságoddal mennyit is ártottál a "jó" ügynek, amit képviselni akartál.
Egyelőre itt is (mint a polidilin) leginkább csak hibbant neylonkák értenek veled egyet.
És ez, valdd be, elég szomorú rád nézve.
:o)))

Libertine 2008.01.29. 10:02:41

Igen Mérike, a korlátoltságoddal jól megtámogattad az "igaz" ügyet. Az elszámolásról meg annyit, hogy aki éveken keresztül hazudik egy fórumon, hullaváró topikot nyit, nejlonkákkal barátkozik, annak tényleg lenne miről elszámolnia - önmagával.

Marylou 2008.01.29. 10:13:49

Igen, én szembenéztem a hibáimmal is. Tudom jól, hogy sok hibát követem, el, sajnálom is, de ezek a hibák egyátalán nem azok voltak, amelyeket te annak gondolsz.

Az viszont igaz, és most is igaznak gondolom, hogy a jó ügyért harcoltam, és most is ezt teszem, csak nem a polidiliben. Nem is itt a blogban, természetesen.

Seres Antal 2008.02.01. 13:29:33

Mary, a tomahawk agyúaknak meg a liberósoknak aztán magyarázhatod, el se olvassák. Write only üzemmódban működnek. Már nem sokáig. Kimerül az aksijuk hamarosan. És már nem lesz pénze a kormánypártoknak újratölteni őket.

Marylou 2008.02.01. 16:04:19

Igaz, de tudod,a lepényhal meg utoljára. :)

Betonfakoponya 2008.02.07. 12:38:41

A szadesz 1%-nál jobb remény már nem is kell. A szcik is lemennek majd 10% alá, aztán jöhetnek az új választások!

Cinka Panni 2008.02.07. 15:03:27

Az SZDSZ még erősíthet, ha összakapják magukat. Az MSZP pedig elkezd osztogatni kicsinyt, és a bizonytalankodó szavazóik rögtön rohannak kézcsókra.

Betonfakoponya 2008.02.07. 20:04:31

Ha a szadesz megduplázza, akkor is csak 2%. Azzal se mennek sokra:DD

Seres Antal 2008.02.08. 15:44:33

Az új választásoknak egyre nagyobb esélyt adok. Ha sikeres lesz a népszavazás, Gyurcsány pozíciója végképp meggyengül.

Betonfakoponya 2008.02.17. 15:54:56

Olajmaffiás index cikk! Gyurcsány a bársonyszék helyett priccsre is kerülhet. Az lesz az igazi pozició gyengülés!

Marylou 2008.02.19. 08:35:59

Gyurcsány neve a bróker botránytól az olajbotrányig mindenhol előkerül... ez érdekes, mindenesetre. Aztán persze megy a ködösítés ezerrel, és az ügyek mindig megállnak, alig haladnak. Ez még érdekesebb...

Betonfakoponya 2008.02.21. 19:41:51

A szadesz padlón van, és Gyurcsány is nemsokára megkapja a selyemzsinórt.
süti beállítások módosítása